Αποφρακτικά Μηχανήματα - Οδηγίες για τα Ακροφύσια Απόφραξης

 

ΑΚΡΟΦΥΣΙΑ ΑΠΟΦΡΑΞΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΑΓΩΓΩΝ ΑΠΟΧΕΥΤΕΥΣΗΣ

95b3cee609

Το σημαντικότερο εργαλείο για την απόδοση έργου ενός αποφρακτικού μηχανήματος είναι το ακροφύσιο απόφραξης.

Το ακροφύσιο είναι ο τελικός αποδέκτης της ισχύος του μηχανικού  συνόλου του αποφρακτικού ( κινητήρας-ρυθμηστής πίεσης – λάστιχο απόφραξης). Είναι το εργαλείο που μετατρέπει την παροχή νερού σε ώθηση, δηλαδή σε δύναμη κίνησης μέσα στον αγωγό.

Όλα τα ακροφύσια  δεν είναι κατάλληλα για όλες τις εργασίες εντός των αγωγών αποχέτευσης.

Άλλα ακροφύσια είναι κατάλληλα για απόφραξη άλλα για καθαρισμό αγωγών, άλλα για κοπή ριζών , άλλα για αγωγούς όμβριων κ.λ.π.

Ούτε όλα τα ακροφύσια απόφραξης είναι κατάλληλα για όλα τα αποφρακτικά μηχανήματα.

Κάθε αποφρακτικό μηχάνημα πρέπει να χρησιμοποιεί κατάλληλα προσαρμοσμένα στα κατασκευαστικά δεδομένα της αντλίας υψηλής πίεσης νερού που φέρει.

Το μέγεθος της διαμέτρου των οπών διαφυγής του νερού από ένα ακροφύσιο απόφραξης είναι καθοριστικός παράγοντας της απόδοσης του39d365784a και ο υπολογισμός του γίνετε με βάση τα στοιχεία σε ειδικό πρόγραμμα στον υπολογιστή.

 

Η γωνία διαφυγής του νερού από το ακροφύσιο απόφραξης σχέση με τον νοητό άξονα στο κέντρο του λάστιχου υψηλής πίεσης καθορίζει την χρήση του ακροφυσίου απόφραξης

Η ΧΡΗΣΗ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΩΝ ΑΚΡΟΦΥΣΙΩΝ ΑΠΟΦΡΑΞΗΣ ΜΕΙΩΝΕΙ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΛΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΟΥ ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΝΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΦΘΕΙΡΕΤΕ ΑΔΙΚΑ ΤΟ ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΝΑ ΕΚΤΟΞΕΥΕΤΑΙ ΣΤΑ ΥΨΗ ΚΑΘΙΣΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΑΣΥΜΦΟΡΗ ΕΩΣ ΕΠΙΖΗΜΙΑ.ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ ΑΚΡΟΦΥΣΙΟ ΑΠΟΦΡΑΞΗΣ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΣΒΕΣΗ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΟΥ ΣΕ 10 ΜΕ 15 ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΚΑΥΣΙΜΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ.